Hier zit ik dan, met mijn jas aan in het prille lentezonnetje langs de rivier de Ourthe. Ik had deze week in mijn agenda vrijgehouden om op skivakantie te kunnen gaan. Die skivakantie is er niet van gekomen om de welgekende reden, maar de vrije dagen heb ik gehouden. Gevolg is dat ik samen met de hond in onze mobilhome naar de Ardennen ben gereden. Vier dagen helemaal alleen, als cadeautje voor mezelf. Een cadeautje voor mijn veertigste verjaardag, maar vooral ook om even overal van weg te zijn, om terug bij mezelf te komen, om te ontspannen, te genieten en enkel te doen waar ik op dat moment zin in heb. En ik had nu zin om in de zon te gaan zitten met mijn laptop en nog eens te schrijven! En onder het motto, perfectie is toch maar te perfect, hierbij mijn verwilderd-haar-en-toegeknepen-ogen-van-het-felle-zonlicht-foto terwijl ik aan het schrijven was aan deze post!

Ik ben dus eigenlijk op een soort van zelfzorg-tripje gegaan. Even weg uit ons huis, dat al een jaar lang ook mijn kantoor, opleidingslokaal, fitnesszaal, restaurant, cinema, en wat-dan-nog is geworden. Het is een woelig jaar geweest waarin de term ‘flexibiliteit’ tot in de overtreffende trap nodig was om mij en mijn werk aan te passen aan de veranderende omstandigheden, keer op keer. Zij die me kennen weten dat vrijheid voor mij een enorm belangrijke waarde is. Een waarde die al een jaar onder druk staat, en dat voel ik. Kortom, dit afgelopen jaar doet toch wat met een mens. De details zullen door elk van ons wel helemaal anders worden ervaren, maar ‘energiek’, ‘zorgeloos’ en ‘gelukkig’ kan ik de meeste mensen die ik spreek de laatste tijd niet echt noemen.

Een zelfzorgtripje dus, gewoon omdat het kan, en omdat ik dan toch ervoor kan zorgen dat ik vrijheid ervaar, terug focus op kleine gelukjes en even terugga naar de basis. Vier dagen lang kies ik, en ik alleen, wat ik wel en niet doe. En ik voel dat dit me deugd doet!

Wat zou er bij jou voor kunnen zorgen dat je je terug wat energieker, zorgelozer of gelukkiger zou voelen? Ja er zijn beperkingen, MAAR er zijn zeker dingen die wél een optie zijn! Wat mis je het meeste, en wat zou je kunnen doen dat hier toch enigszins bij in de buurt komt? Probeer echt om out-of-the-box te denken. Maak kleine plannetjes die jouw geluksgevoel een boost zullen geven. Je moet deze crisis niet gewoon uitzitten en wachten tot eindelijk alles voorbij is. De praktijk leert ons dat dit weleens langer kan duren dan je zou denken… Daarom, neem actie en kies voor jouw energie en geluk! En als je er zelf niet uitkomt, praat erover met iemand anders, mogelijk hebben zij wel inspiratie bij het bedenken van out-of-the-box geluksplannetjes!

Liefs,

Laura