Hoe heb je het afgelopen weekend ervaren? Ik alvast helemaal anders dan anders. Geen sportactiviteiten voor de kids, geen bezoekjes hier en daar, geen etentjes, geen uitstapjes, … niets. Gewoon tijd. Zo’n kostbaar iets, enkele weken geleden nog iets waar ik écht nood aan had, en plots is het er.

Ik besef uiteraard wel dat er ook heel wat mensen zijn die het nu net drukker hebben, vooral de mensen in de gezondheidszorg komen handen tekort. Als we iets voor hen kunnen doen, is het toch wel om ‘in uw kot’ te blijven. Hoe meer we ons hier allemaal aan houden, hoe vlakker de curve blijft. Ook ik blijf ‘in mijn kot’, en er komen ook zo weinig mogelijk mensen ‘mijn kot nog in’. Hier heb ik impact op, ook al is het een klein beetje. Als gevolg zullen de coachinggesprekken die ik voer enkel nog online doorgaan. Ik gebruik hiervoor Zoom, dat is een programma waarmee je live videogesprekken kan voeren. Geen stress, ik zorg ervoor dat je gewoon op een link moet klikken zodat je in ons gesprek kan inloggen. Het is echt simpel!

Waarom doe ik dit? Wel, het is het kleine extra steentje dat ik kan bijdragen aan het tegengaan van de verspreiding van dit virus. Bovendien lijkt deze vorm van coaching in sterke mate op de face-to-face vorm. Ik weet dat ik hierin als zelfstandige een risico neem en misschien zorgt dit ervoor dat enkele coachees afhaken, al hoop ik uiteraard van niet! Zeker niet nu ook alle opleidingen die ik ging geven al zijn geannuleerd… Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt hebben we meer impact!

En hoe lang doe ik dit? Geen enkel idee. Wat ik ondertussen leerde is dat een dag vooruit plannen vaak al moeilijk is aangezien de situatie zo snel verandert. We weten wat de situatie nu is, toekomstplannen gaan even in de koelkast.

En jij, heb jij plots extra tijd? Wat ga jij ermee doen? Zoek het positieve van deze situatie en grijp dit geschenk vast. Het is zo eenvoudig om het negatieve te benoemen, de economische impact, de gezondheidsimpact, alles wat niet meer mag… Alleen word je daar niet gelukkig van en het helpt je geen meter verder. Wat kan dan wel? Lezen, koken, telewerken, gezelschapsspelletjes spelen, extra slapen, wandelen in de natuur, genieten van mekaar, mondkapjes naaien, schilderen, vrijwilligerswerk, telefoneren, brieven schrijven… En misschien is er ook tijd om stil te staan bij je loopbaan 😉?

Ik wens je alvast een gezonde tijd toe voor jezelf en de mensen die je lief hebt, idealiter vanuit je eigen kot,

Liefs,

Laura